Blue Flower

 

                              „MARA ŠARA IMA DARA

                                PA SE PENJE DO ORMARA,

                                TKO SE PENJE U VISINE,

                                I NE MARI ZA KRIVINE“

15. studenoga 2017. naša škola je imala posebnu gošću, književnicu Tatjanu Čekada koja nam je predstavila svoju slikovnicu  Mara Šara i let s puno dara.

Malo zrnce inspiracije vjerujemo da je gospođa Tatjana naslijedila od svoje majke, gospođe Vilme Šobat  koja je nekada u našoj školi učila djecu hrvatski jezik i ugošćavala znamenite književnike.

Za promociju slikovnice  pripremili smo mali program. Glavni lik, djevojčica Mara Šara (učenica 3. d razreda  Lucija Knežević) „išuljala se“ iz slikovnice u učionicu i pojasnila kako se ponekad male djevojčice osjećaju usamljeno i tužno. Nije zaboravila obuti  mamine crvene štikle i uzeti veeeliki crveni kišobran.

Pjesmu o Mari Šari pjevušili su zboraši uz vješte prste na gitari  profesora Tomislava Leke.

Plesna skupina Kazališta Budilica pjesmu je pratila plesom, a učenica 8.c  razreda Lucija Djaković  interpretativnim je čitanjem sadržaj slikovnice približila veselim boravkašima. Oni su, razdragani i nestašni, imali brojna pitanja za gospođu Tatjanu, ali i gospođa Tatjana za njih. Zrak je bio ispunjen njihovim radoznalim ručicama, komentarima te razmišljanjima.

 

Pružili su ruku našoj Mari Šari i bili  spremni  s njom otići u svaku pustolovinu… Jer djeca  ipak najbolje razumiju djecu.

                                                                                                                                                                                                             Lj.Radovečki