Blue Flower

 

                  Književnik BOŽIDAR PROSENJAK u našoj školi

Sve je lako zamisliti, ali da se uz književno pripovijedanje možemo tako opustiti i prepustiti, to stvarno nismo očekivali. 2. studenog 2017. učenici trećih razreda, njihove učiteljice te ja, knjižničarka, uživali smo u zanimljivom, živopisnom prepričavanju davnih školskih dana našeg gosta, književnika Božidara Prosenjaka. Za nas  je iz sjećanja  probrao ono jednako zanimljivo za djecu i odrasle: Kako je osvojio svoju učiteljicu, što mu je u školi bilo teško zapamtiti, u kakvoj sredini je odrastao, kako su se nekada kažnjavala djeca?

Prepričavajući svoje djetinjstvo Božidar Prosenjak pojasnio nam je i približio lijepe priče koje se nalaze u knjizi Sijač sreće. Svaka od njih miriše na odrastanje i sve ono što nas čini sretnim u tom jedinstvenom životnom razdoblju.

Vjerujemo da književnik ne bi bio toliko zabavan da ga naši mali trećaši, izvrsni glumci, nisu na početku susreta inspirirali i nadahnuli. Naime, glumili su šaljive igrokaze tj. priče iz knjige Sijač sreće ( U devet svi u krevet i Zaljubljiva kćerka).

Svi su zaslužili čistu peticu! Gost  književnik  te jednako uspješni i uigrani naši mali glumci.

                                                           Lj.Radovečki