Blue Flower

 

         

Dani otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta oduševili Male ekologe

Mjesecima unaprijed planiran posjet Malih ekologa naše škole Hrvatskom šumarskom institutu, neočekivano je urodio plodom.

Učiteljice Ljiljana Vugrinec, Marija Sandrić i Brankica Ivančić su odlučile Male ekologe počastiti brojnim radionicama i zanimljivostima koje pruža Hrvatski šumarski institut na manifestaciji Dani otvorenih vrata (17. svibnja 2018.). Tom prilikom su učenici trećih i četvrtih razreda  mogli pobliže upoznati i doživjeti kako gasiti vatru u ugroženim šumskim područjima, kako saditi ukrasno bilje, koji nametnici prijete lišću i kako izgledaju, kako i kojim instrumentima mjeriti šumska stabla, ali i bezbrižno se igrati te uživati u livadama, parku koji se prostire oko Instituta.

Za tu priliku je Hrvatski šumarski institut raspisao i natječaj „Šuma, čuvarica Zemlje“  za likovne i literarne radove i slikovnice, za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole. Učiteljica Ljiljana Vugrinec i knjižničarka Ljiljana Radovečki poslale su na natječaj likovne radove učenika trećih razreda i ekoslikovnicu „Školski dani Žirke Nemirke“. Ugodno smo se iznenadili kada smo saznali da je naša Žirka osvojila 1. mjesto u kategoriji slikovnice učenika viših razreda, a za nagradu smo dobili lijepo, ljekovito, ukrasno stablo ginko. Još mu samo moramo pronaći idealno mjesto u školskom okruženju da ga oplemeni, krasi i svjedoči o lijepom događaju.

Želimo mu dug i zelen život u našem školskom dvorištu...     

Knjižničarka Ljiljana Radovečki