Blue Flower

 

 

U školi  nas učitelji  odgajaju i  uče mnogim  stvarima iz knjiga, ali mi ipak najviše volimo naučiti nešto korisno i primjenjivo u životu. Ako je to korisno,  mirisno, slasno i u obliku slastica, svi smo jednoglasno za učenje! Naime, 15. veljače 2018.  kuhari/učenici  7. i 8. razreda zavrnuli su rukave i krenuli na posao  sa željom da doznaju kako su nekada pekle njihove bake i mame. 

 

Projekt pod tim imenom  su osmislile profesorice Ivana Pavlinušić , Vesna Vukojević te naša školska kuharica Dragana Baotić. Projekt, koji je bio jedan od brojnih koji su se predstavili na Projektnom danu,  ostvaren je u tri  slatke radionice (bučnica u veljači, sitni blagdanski keksići  u ožujku i pita od jabuka u travnju). Pratili smo  kako učenici uživaju sudjelujući…Spretno su u učionici  zamijesili smjesu za bučnicu, a  zatim se premjestili u školsku kuhinju.  Tamo su nastavili sa svojim radom,  profesorice i kuharice su im  davale upute. Lako su premazali kore, zarolali, stavili peći  te je sve ubrzo  bilo gotovo, a mirisna, topla bučnica ubrzo i pojedena

 

 

 

Nakon prvog uspješnog zadatka, u ožujku su krenuli na idući. Sitni blagdanski kolačići! Ne treba napominjati kako su oni fino zamirisali školom, a njima su se mnogi učenici zasladili. 18.travnja  su ispekli treću, najfiniju slasticu, pitu od jabuka! U ovom receptu nalazi se poseban sastojak-svinjska mast, zbog kojeg je pita postaje finija. Voditeljice su bile prezadovoljne kako su učenici reagirali na ovaj praktičan, ukusan, a i sladak projekt!

Tena Delija i Mirta Šlehta, 6.a