Blue Flower

 

 

Petak (7. prosinca 2018.) je za učenike prvih razreda bio najslađi dan u cijeloj školskoj godini! Na dan svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, zasladili su se medom, najzdravijom slasticom.

 

 

 

 

 

U  Osnovnoj školi „Vukomerec“,  kao i u drugim školama, održala se 6. prosinca 2018. Večer matematike. Svi učenici i  njihovi bližnji mogli  su doći u učionice (raspoređene po razredima) te se zabaviti  rješavajući razne matematičke zadatke i igre pri čemu  su im pripomagali  voditelji centara (učenici) i ostali prisutni  učitelji.

 

 

 

 Učenici naše škole su imali priliku 6. listopada 2018. s učiteljicama  V. Ćukušić i I. Pavlinušić-Kurspahić posjetiti špilju Veternicu na Medvednici te vidjeti malena bića koja u njoj obitavaju, šišmiše. O njima kruže svakakve priče, o njima i cijelom projektu razgovarala sam s učiteljicom biologije Valentinom Ćukušić.

 

21. studenog 2018., jedna sasvim posebna srijeda. Moji prijatelji i ja, pod vodstvom naše profesorice iz biologije, Valentine Ćukušić, zaputili smo se u Hrvatski prirodoslovni muzej na zanimljivu radionicu CSI: Zločin u kokošinjcu.

 

 

Jedna od najvećih zanimljivosti vezanih uz matematiku je broj pi. Matematičari i znanstvenici bi rekli da je to “ transcendentan realni broj, zadan kao omjer opsega i dijametra bilo koje kružnice, približna mu je vrijednost 3,14159…“ Naziva se još i Ludolfov broj.